Regionalny Program Operacyjny
Warmia i Mazury
PODDZIAŁANIE: Baza noclegowa i gastronomiczna
Celem poddziałania jest rozwój bazy noclegowej oraz poprawa jakości bazy gastronomicznej.
Dla kogo:
-
mali i średni przedsiębiorcy.
Na co:
-
budowa, rozbudowa, modernizacja (w tym przebudowa) bazy noclegowej wszystkich typów (budynki i wyposażenie)
-
prace modernizacyjne (w tym przebudowa), rozbudowa i budowa obiektów, a także zakup wyposażenia dla takich obiektów.
Budżet:
65 549 238 euro
Poziom dofinansowania:
Maksymalny poziom dofinansowania projektów ze środków publicznych (UE + budżet państwa) - zgodnie z zasadami określonymi w rozporządzeniach dotyczących udzielania pomocy publicznej w wysokości maksymalnie 50% wydatków kwalifikowanych.
Minimalna kwota wsparcia powyżej 200 tys. zł na obszarach nie objętych PROW i powyżej 300 tys. zł na obszarach objętych PROW.